Postup přípravy receptu Cukrové brambory:
Žloutky, strouhanou citrónovou kůru, práškový a vanilkový cukr vymícháme do pěny. Mícháme 30 minut. Z bílků šleháme tuhý sníh, který s moukou lehce přimícháme ke žloutkům. Těstem naplníme do dvou třetin vymaštěné a moukou vysypané formičky na indiánky a vložíme do mírně teplé trouby péci. Upečené naplníme nádivkou a spojíme tak, aby byly kulaté jako brambory. Naplněné zabálíme do mandlového těsta a obalíme v kakaovém prášku. Povrch nařízneme, čímž vyvoláme dojem rozpuknutých pečených brambor. Brambory vložíme do papírových košíčků.
Sněhová nádivka: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a znovu do tuha ušleháme. do sněhu přimícháme strouhanou čokoládu a mleté oříšky.
Mandlové těsto: Mandle oloupeme a umeleme, dáme na desku, přidáme vejce, cukr a válečkem dobře zpracujeme. Těsto vyválíme na desce posypané práškovým cukrem a rozkrájíme na tolik čtverců kolik máme naplněných brambor.