500 g těstovin
| 2 feferonky
| 100 g naložených nebo sušených rajčat
| 250 g anglické slaniny
| 1 stroužek česneku
| 350 ml masového vývaru
| 3 lžíce rajského protlaku
| 100 g černých oliv
| dle potřeby: čerstvou bazalku na zdobení
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Ďábelské mašle:
Těstoviny uvařte. Feferonky omyjte, rozkrojte a zbavte semínek a nakrájejte na proužky. Rajčata nakrájejte na kostičky. Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte na pánvi spolu s prolisovaným česnekem a feferonkami. Zalijte vývarem, přidejte rajčata a vařte 5 minut. Přimíchejte rajský protlak, polovinu oliv, opepřete a osolte. Uvařené, teplé mašličky rozdělte na talíře a zalijte omáčkou. Ozdobte zbylými olivami a lístky bazalky.
Fotky receptu Ďábelské mašle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!