Postup přípravy receptu Dačický bílý perník:
Cukr, med a vodu dáme do nádoby a necháme přejít varem. Do vychladlého roztoku přidáme vanilkový cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, trochu skořice a amonium. Pak přidáme prosátou mouku a zaděláme v těsto, necháme nejméně 6 hodin odležet.
Rozválíme plát na 3 až 4 mm silný, ze kterého vypichujeme různé tvary a vypíchneme střed. Odkládáme na mastný a moukou vysypaný plech nebo jen na pečící papír na plechu. Opatrně pečeme do světlého zabarvení.
Připravíme žloutek, do kterého kápneme červenou potravinářskou barvu, zředíme několika kapkami vody, zamícháme a štětečkem perníčky po vytažení z trouby lehce potřeme a necháme zaschnout.
Pak už stačí jen nazdobit bílou glazurou. Perníčky jsou světlé, jemné, dobré chuti, připomínající dětské piškoty.