Postup přípravy receptu Daňčí biftek na višních a pomerančích :
Začneme omáčkou.
Dáme vařit kompotované nebo mražené višně i se šťávou. Posypeme je vanilkovým cukrem a přidáme celou skořici. Necháme chvíli povařit a pak mírně zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Labužníci mohou podle chuti přidat trošičku višňového likéru nebo rumu.
Očištěné maso nakrájíme na porce, vložíme do zahřáté pánve s olivovým olejem a rychle opečeme ze všech stran. Potom ho dáme asi na 8 minut grilovat při 180 stupních Hotové maso by mělo být na omak mírně pružné a uvnitř růžové.
Na stejné pánvi pak na masovém výpeku dokončíme rychle během půl minutky přípravu omáčky: k rozvařeným višním přidáme kousky pomeranče, rozkrájené fíky, jalovec a mleté zvěřinové koření.
Hotové steaky nakrájíme na plátky a servírujeme na předehřáté talíři přelité ho višňovou omáčkou, ozdobené skořicí a snítkou šalvěje. Jako přílohu můžeme nabídnout třeba šťouchané brambory.
Fotky receptu Daňčí biftek na višních a pomerančích :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!