Postup přípravy receptu Daňčí kýta dušená na smetaně:
Očištěnou daňčí kýtu vykostíme, opereme pod tekoucí vodou, povrchovou blánu odstraníme a maso trochu naklepeme. Pak kýtu protáhneme po vlákně na proužky nakrájenou slaninou a osolíme. V hrnci rozpustíme máslo a připravenou kýtu v něm nejdříve na všech stranách krátce opečeme. Potom k ní přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli, citrónovou kůru a koření, necháme to krátce osmahnout, podlijeme trochu vývarem a zakryté v troubě dusíme doměkka. Při dušení ji občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme ke šťávě vývar. Měkkou kýtu přendáme do jiného kastrolu a postavíme do tepla.
Šťávu trochu vydusíme, pak ji zalijeme smetanou, v níž jsme rozkvedlali hladkou mouku, a červeným vínem, dobře povaříme, přisolíme, okyselíme, popřípadě nepatrně přisladíme, procedíme a přikořeníme ji worcesterovou omáčkou. Měkkou kýtu nakrájíme přes vlákno na porce, upravíme na talíře, částí omáčky je přelijeme a zbylou omáčku podáváme v omáčníku.