Použité suroviny receptu Dančí maso na divoko s brusinkami:
750 g dančího masa z kýty
| 50 g slaniny
| 1 cibuli
| 150 g kořenové zeleniny
| 150 ml červeného vína
| 1 lžička cukru
| 4 lžíce brusinek
| 6 jalovčinek
| 4 zrnka nového koření
| 10 zrnek černého pepře
| sůl
| polohrubou mouku
| 1 citrón
| 25 g másla
| 2 lžíce oleje
| 3 lžíce kečupu
Postup přípravy receptu Dančí maso na divoko s brusinkami:
Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. V pekáčku necháme zpěnit na jemno nakrájenou cibulku a kořenovou zeleninu. Přidáme maso, cukr a opečeme zvolna ze všech stran (jen aby se maso zatáhlo). Přidáme kečup, víno, 2 lžíce brusinek, kousek citrónové kůry a koření. Podle potřeby trošku podlijeme a zvolna pečeme do měkka. Maso během pečení otáčíme a podléváme šťávou. Maso vyjmeme a uchováme v teple, šťávu zahustíme jíškou, uvaříme a přecedíme. Podle chuti přikyselíme citrónem.
Fotky receptu Dančí maso na divoko s brusinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!