Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dánský čokoládový moučník:
dle potřeby: tuk na vymazání
| 1 čokoládová poleva
| dle potřeby: strouhanka na vysypání
| těsto:
| 4 ks vejce
| 80 g mandle
| 120 g čokoláda
| 1 špetka prášek do pečiva
| 150 g cukr
| 150 g máslo
| 1 balíček vanilkový cukr
| 70 g hladká mouka
Postup přípravy receptu Dánský čokoládový moučník:
Čokoládu nastrouháme a mandle nasekáme.
Do hrnce dáme máslo, cukr, vanilkový cukr a vše vaříme při nízké teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mandle a čokoládu. Za stálého míchání dále vaříme, až se čokoláda úplně rozpustí.
Hrnec odstavíme a za občasného zamíchání necháme těsto vychladnout. Potom vmícháme žloutek po žloutku, prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec velmi lehce zamícháme sníh z bílků.
Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě 60 - 90 minut při 175 °C.
Upečený moučník necháme vychladnout, potřeme tenkou vrstvou marmelády a přelijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme loupanými mandlemi.
Fotky receptu Dánský čokoládový moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!