Použité suroviny receptu Děvínská štědrovečerní polévka:
500 g kapřího nebo štičího masa
| 50 g hladké mouky
| 50 g másla
| 2 l vody
| dle chuti: řapík sušené saturejky
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Děvínská štědrovečerní polévka:
Kapří nebo štičí maso vaříme se saturejkou 30 minut v osolené vodě. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme. Dvě třetiny masa semeleme na masovém strojku a vložíme zpět do polévky. Přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, rozředěnou vodou a nakonec vložíme na kousky pokrájené a kostí zbavené kapří maso. Dochutíme a podáváme.
Fotky receptu Děvínská štědrovečerní polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!