Použité suroviny receptu Dezert s jahodami a vanilkou :
4 lžíce salka
| 50 g másla
| 500 g jahod
| 500 ml mléka
| 1 čokoláda
| 1 vanilkový pudink
| 1 žloutek
| 1 šlehačka
Postup přípravy receptu Dezert s jahodami a vanilkou :
Jahody očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky.
Žloutek a pudinkový prášek rozšleháme v mléce. Za stálého míchání vaříme 30 sekund. Potom přilejeme kondenzované mléko a rozmícháme ve směsi máslo. Vychladíme, ne úplně.
Část nakrájených jahod dáme do misek. Nalijeme na ně pudink. Zase pokládáme jahody, zalijeme. Dle velikosti misky opakujeme.
Při podávání ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.
Fotky receptu Dezert s jahodami a vanilkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!