Použité suroviny receptu Dezert z manga s pistáciemi:
2 zralá manga (nebo 1 plechovka s obsahem manga 450 g) + ještě 1 mango
| 1 vanilkový lusk
| 2 špetky šafránu (nitky)
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 2 lžíce tekutého medu
| 600 g plnotučného jogurtu
| 20 g pistácií
Postup přípravy receptu Dezert z manga s pistáciemi:
Obě manga oloupeme a nakrájíme na kostky (popřípadě scedíme mango z plechovky). Odložíme k pozdějšímu použití. Třetí mango nakrájíme nadrobno a dáme do mísy, přidáme vanilkový lusk (podélně rozřízneme a vyškrábneme), na špičku nože šafránu, citrónovou šťávu a med a šleháme, dokud nám nevznikne kaše. Do takto připravené směsi vmícháme jogurt a polovinu na kostky nakrájeného manga. Dáme vychladit do lednice. Zbytek manga, šafránu a sekaná pistáciová jadérka použijeme ke zdobení. Servírujeme dobře vychlazené s plátkem pomeranče.
Fotky receptu Dezert z manga s pistáciemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!