Použité suroviny receptu Dip z Řecka pro mnoho použití:
1 palici česneku (asi 80 g)
| 400 g starých brambor
| 125 ml olivového oleje
| 125 ml rostlinného oleje
| 2 lžíce bílého vinného octa
| 1 lžička čerstvého posekaného tymiánu (nebo 1/4 lžičky sušeného)
| 60 ml kuřecího vývaru
Postup přípravy receptu Dip z Řecka pro mnoho použití:
Vložit česnek do trouby (asi 190 °C) a nepřikrytý ho péct asi 50 minut. Vyjmout ho a nechat po 10 minut zchladnout. Rozkrojit ho napůl a vymačkat dužinu.
Uvařit brambory a slít je. Našlehat je s česnekem pomocí elektrického šlehače. Za běhu motoru začít přidávat v tenkém pramínku oba oleje. Přidat ocet a tymián a našlehat vše do hladka. Zamíchat dovnitř vývar.
Podávat dip se syrovou zeleninou na namáčení nebo krevetkami atd.
Fotky receptu Dip z Řecka pro mnoho použití:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!