Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Divočák na cole:
1,5 kg plece /kýty/ z divočáka
| zeleninová směs - mrkkev, celer, petržel
| 2 cibule
| 1/2 l červeného vína
| 3 lžíce rybízové zavařeniny
| 0,33 l Coca Coly
| koření Divočina
| gril. koření
| sůl
| cukr
Postup přípravy receptu Divočák na cole:
Zvěřinu lehce osolíme, okořeníme grilovacím kořením a kořením pro divočinu a naložíme do vyššího smaltovaného pekáče do zeleninové směsi a drobně nakrájené cibule bez nálevu. Zalijeme červeným vínem a necháme v chladu do druhého dne odležet. V nouzi můžeme použít i zmrazenou směs. Druhý den vložíme pekáč do trouby a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Pak zvěřinu vyjmeme, do základu přidáme rybízovou zavařeninu, přilijeme Coca-colu a provaříme. Podle chuti můžeme přisladit a dosolit. Zvěřinu nakrájíme na plátky, prohřejeme v omáčce a podáváme s knedlíkem.
Fotky receptu Divočák na cole:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!