Postup přípravy receptu Divočák na žampionech:
Maso dobře očistíme, pokrájíme na větší nudličky, okořeníme - použijeme koření na divočinu. Narovnáme do misky (s víčkem), zakapeme olivovým olejem a zalejeme bílým vínem, tak aby bylo celé maso potopeno. Dáme do lednice.
Naložené maso vydrží i delší dobu 3 - 4 dny, je pak více uleželé a provoněné kořením a má jemnější chuť.
Rozehřejeme si olej ve vyšší pánvi, orestujeme cibuli a podusíme na ní na plátky nakrájené žampiony. Vložíme připravené maso a opečeme. Pak maso otočíme, zalejeme zbytkem marinády z misky a přikryjeme pokličkou. Asi po 10 minutách maso znovu otočíme, osolíme a necháme ještě 5 - 10 minut pod pokličkou.
V hrnku rozkvedláme škrobovou moučku s vodou a vylejeme na směs v pánvi, dobře promícháme a necháme projít varem