Postup přípravy receptu Divočák s hruškami v červeném víně:
Očistit mrkev a cibuli a nakrájet je na kousky. Vložit je do hrnce, tak jako maso z divičáka, bylinky, koření, olej a ocet. Polít vše vínem a nechat marinovat přes noc. Vyjmout maso, osušit ho a osmažit na pánvi, na 5 lžičkách másla. Přidat zeleninu z marinády a smažit po 5 minut. Přilít přecezenou marinádu, osolit, opepřit, přivést do varu a nechat dusit 2 hodiny. Oloupat hrušky, nakrájet je na 1/4 a vykrojit jádřince. Vyjmout maso, přelít štávu přes síto do jiného hrnce a zahustit trochou bramborové moučky. Zamíchat dovnitř zbytek másla, přidat hrušky, cukr a maso z divočáka. Dusit
dalších 10 min. Rozdělit maso na 4 talíře, přidat na každý 1/4 hrušky, polít štávou a obložit polentou.