Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Divoká husa dušená na víně:
1 ks divoká husa
| 80 g másla
| 80 g slaniny
| 120 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
| 60 g sterilovaných brusinek
| 50 g cibule
| 40 g hladké mouky
| 5 g kořeněné soli
| 6 ks zrnek pepře
| 4 ks zrnek nového koření
| 2 ks zrnka jalovce
| 1/8 l přírodního červeného vína
| dle chuti: trochu tymiánu
| 1 bobkový list
| dle chuti: kousek citrónové kůry
| dle chuti: polovinu citrónu
| dle potřeby: zvěřinový vývar (z hovězího masa)
Postup přípravy receptu Divoká husa dušená na víně:
Dobře očištěnou a připravenou divokou husu protáhneme na proužky nakrájenou slaninou, uvnitř i na povrchu ji posypeme kořeněnou solí a svážeme. V kastrole na másle osmažíme očištěnou zeleninu a cibuli nakrájenou na plátky, pak k ní přidáme koření a citrónovou kůru a do tohoto základu vložíme připravenou husu, zakryjeme a dusíme ji v troubě za občasného přelévání vydušenou šťávou doměkka. Ke šťávě přiléváme podle potřeby vývar. Měkkou husu vyndáme, šťávu z větší části vydusíme a zbylou šťávu se zeleninou a tukem zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a červeným vínem, povaříme a procedíme.
Takto připravenou omáčku ochutíme citrónovou šťávou a prolisovanými brusinkami. Nakonec husu nasekáme na porce, částečně je vykostíme, pak je dáme na talíře a připravenou omáčku přelijeme.
Fotky receptu Divoká husa dušená na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!