Použité suroviny receptu Divoká kachna plněná jablky:
1 divokou kachnu
| dle chuti: sůl
| 2 jablka
| 2 lžíce másla
| 2 cibule
| 200 g kořenové zeleniny
| dle chuti: divoké koření(bobkový list, nové koření, celý černý pepř)
| 100 g hl. mouky
| 200 ml červeného vína
| 1 lžíci rybízového džemu
| 1 lžičku cukru
Postup přípravy receptu Divoká kachna plněná jablky:
Kachnu osolíme a vložíme do ní jablka. Na másle osmahneme dozlatova nakr. cibuli a kořenovou zeleninu s divokým kořením. Na tento základ položíme kachnu prsíčky dolů, podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem pečeme při 180°C dočervena.
Upečenou kachnu vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek zaprášíme moukou, dobře promícháme a osmahneme dohněda. Pak do šťávy přilijeme červené víno a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Teplotu zmírníme a šťávu povaříme asi 15 min. Nakonec ji dochutíme solí, džemem a cukrem. Omáčku znovu povaříme a odstraníme z ní divoké koření.
Fotky receptu Divoká kachna plněná jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!