Použité suroviny receptu Divoké sele na švestkách:
500 g masa
| 150 g sušených švestek
| 150 ml červeného vína
| 1 cibule
| 50 g másla
| 1 smetana
| 1 lžíce rybízové zavařeniny
Postup přípravy receptu Divoké sele na švestkách:
Švestky dáme nabobtnat do červeného vína. Potom je necháme okapat a vypeckujeme je. Maso dáme na rozpálený tuk a po všech stranách opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Přelijeme zbylým vínem a přikryté poklicí dusíme asi čtyřicet minut. Potom přidáme švestky a pokračujeme v tepelné úpravě. Potom maso a švestky vyjmeme na mísu, omáčku zahustíme moučným máslem, znovu povařime a vmícháme smetanu. Podle chuti dokořeníme a přidáme lžíci rybízové zavařeniny. Maso obložíme švestkami a zalijeme omáčkou.
Fotky receptu Divoké sele na švestkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!