Vložil: | uschi3 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Divoký králík se zeleninou:
1,5 kg divokého králíka
| sůl
| pepř
| 3 lžíce oleje
| 2 lilky
| 1 mrkev
| 1 petržel
| kousek celeru
| 2 malé cukety
| 2 červené zeleninové papriky
| 1 kg rajčat
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2,5 dl bílého vína
| 6 zelených a černých oliv
| 4 lžíce rajčatového protlaku
Postup přípravy receptu Divoký králík se zeleninou:
Maso potřeme solí a pepřem, nakrájíme na kousky a opečeme na rozpáleném oleji. Přilijeme trochu vody a dusíme na mírném ohni asi jeden a čtvrt hodiny. Potom maso vyjmeme a odložíme na teplé místo.
Lilky nakrájíme na tenké plátky, cukety na kostky, papriku na nudličky a kořenovou zeleninu nastrouháme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Nadrobno nasekanou cibuli vložíme do kastrolu, kde se předtím dusilo maso a krátce ji orestujeme na zbylém oleji. Postupně vložíme zeleninu a prolisovaný česnek. Podlijeme vínem, přidáme olivy, rajčatový protlak, kousky masa a spolu dusíme asi 10 minut.
Fotky receptu Divoký králík se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!