Žloutky (2 ks) s cukrem (1 hrneček) ušleháme v hustou hmotu. Z bílků (6 ks) ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové směsi. Přidáme mouku a nakonec vlijeme rozehřátou Heru (50 g). Vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymazané a hladkou moukou vysypané pečící plechy do tvaru 6 stejně velkých kol o průměru asi 24 cm. V elektrické troubě pečeme při 200 °C asi 15 minut. Po upečení podkrojíme nožem a přendáme na pomoučněný papír nebo utěrku. Na krém si připravíme žloutky (5 ks), které vyšleháme s cukrem (1 hrneček) na vodní lázni. Změklou Heru (300 g) utřeme s vanilkovým cukrem a rozehřátou čokoládou. Obě hmoty spojíme a krátce vyšleháme. 5 vychladlých korpusů potřeme 1/4 krému a složíme na sebe. Jeden korpus nakrájíme na 12 dílků a každý dílek potřeme karamelem. Karamel připravíme utavením cukru krupice na světle hnědou barvu. Dort omažeme zbylým krémem a na povrch složíme do kola dílky s karamelem. V chladničce necháme asi dvě hodiny zatuhnout.
Fotky receptu Doboš :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!