110 g polohrubé mouky
| 150 g moučkového cukru
| 1/2 vanilkového cukru
| 5 vajec
| 250 g másla
| 180 g cukru moučky
| 100 g čokolády na vaření
| 2 lžíce smetany na šlehání
| 1/2 vanilkového cukru
| 100 g čokolády
| 60 g tuku
Postup přípravy receptu Dobošové řezy:
Polovinu moučkového cukru vyšleháme se žloutky a vanilkou do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme druhou polovinu cukru a spolu s moukou lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na 2 plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180 stupních asi 12-15 minut.
Ještě horké pláty podélně překrojíme na 3 rovnaké pásy.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme změknutou čokoládu, smetanu, vanilku a všechno důkladně promícháme. Krémem spojíme pásy těsta /vrchní nenatřeme/, zatěžkáme a odložíme do lednice. Čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni a polijeme vrch i boky řezu. Po ztuhnutí nakrájíme na řezy.