6 vajec
| 200 g granulátu z třtinového cukru nebo 150 g třtinového cukru tmavého
| 1 špetka soli
| 3 žíce jablečné šťávy
| 5 lžic rostlinného oleje
| 250 g celozrnné mouky pšeničné jemě mleté
| 50 g pšeničných klíčků
| 150 g jablek
| 150 g syrové mrkve
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 1 vanilkový cuk
| 3 lžíce moučkového cukru
| 1 lžička skořice
Postup přípravy receptu Dobrá a zdravá bábovka:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme se sušenou třtinovou šťávou, solí a jablečnou šťávou do pěny. Když je žloutková směs dost hustá, zašleháme po lžících olej. Oloupaná, jader zbavená jablka a očištěnou mrkem na jemno nastrouháme. Vmícháme do žloutkové hmoty. Mouku promícháme s práškem do pečiva a postupně zamícháme ke žloutkům. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, nakonec do něj přidáme vanilkový cukr. Bílky zlehka vmícháme do žloutků. Těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při 180 stupních asi 50 minut. Povychladnutí posypeme moučkovým cukrem smíchaným s lžičkou skořice.
Fotky receptu Dobrá a zdravá bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!