Postup přípravy receptu Dobré ořechové pečivo:
Do mísy prosijeme mouku s cukrem, uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme hodně změklé máslo (ne tekuté - dávám ho na 20 s společně s mlékem nahřát do mikrovlnky) a zaděláme kynuté těsto, až se nelepí na stěny mísy. Pokud je hodně řídké, dám ho na chvíli do chladničky, jinak jen na chvíli odložíme, než si uděláme náplň. Na náplň ušleháme tuhý sníh z bílků, přidáme postupně cukr a nakonec lehce vmícháme ořechy. Těsto rozdělíme na 2 části, každou pak rozválíme do tenka na moukou podsypané ploše. Po rozválení si dlouhým nožem podjedeme pod těstem, abychom měli jistotu, že se nikde nepřichytilo. Na těsto rozetřeme ořechovou náplň a svineme do roládky. Pak nití nakrájíme (jako knedlík) jednotlivé plátky 0,5 až 1 cm široké a klademe je na plech vyložený pečícím papírem asi 2 cm od sebe. Je lepší "neporcovat" nožem, ale nití, zůstane pak zachován kulatý tvar. Necháme na plechu asi 10 min. kynout Pečeme asi 15 min ve vyhřáté troubě na 160 °C.