Postup přípravy receptu Dočervena marinovaný losos:
Oloupanou červenou řepu najemno nastrouháme, přidáme 4 lžíce mořské soli, cukr, kopr a dobře promícháme.
Polovinu této směsi naneseme na kus látky, položíme na ni omyté a osušené filety z lososa, přikryjeme zbylou směsí a pevně zabalíme.
Balíček vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme dva dny v ledničce marinovat.
Třetí den slijeme šťávu a zabalenou rybu necháme ještě den v chladu odpočívat, nejlépe na sítku nebo mřížce, kterou jsme podložili například táckem.
Z marinovaného lososa odstraníme ubrousek, nakrájíme na velmi tenké plátky a případně dochutíme solí, bílým pepřem a citrónovou šťávou.
Podáváme s variací listových salátů, červenou řepou a plátkem citrónu.