Vložil: | Lucka86 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí bůček:
1 kg bůčku
| sůl
| vegetka
| grilovací koření (nebo barbecue, gyros)
| mletá sladká paprika
| drcený kmín
| 1 velká cibule
| 4 stroužky česnek
Postup přípravy receptu Domácí bůček:
Z bůčku odkrojíme kůži. Horní část nakrájíme na kostičky. Poté bůček mírně osolíme, vetřeme: vegetu, gril. koření, papriku, kmín a česnek. Nakrájenou cibuli posypeme po bůčku i vedle něj. Můžeme nechat cca den odležet. Poté dáme bůček do pekáčku, necháme bůček nejprve opéct (pečeme bez poklice a bez vody, cca na 200 C a půl hodiny), poté bůček zalijeme horkou vodou asi do tři čtvrtě bůčku a pečeme asi 45 minut (s pokličkou). Poté odklopíme a necháme dopéct, aby kůrka byla vypečená. Bůček je nejlepší vychladlý s čerstvě upečeným domácím chlebem a potřený hořčicí.
Fotky receptu Domácí bůček:
Fotky vložil: Natural,filip,hanina51,evulaS33