Kvásek: 1 hrnek vlažné vody
| špetka cukru
| špetka polohrubé mouky
| Těsto: 1 kg hladké mouky
| 1/4 l vlažné vody
| 1/4 l piva
| 3 lžičky soli
| 3 lžičky kmínu
| 1 lžička octa
Postup přípravy receptu Domácí chléb s pivem:
Z polohrubé mouky, vlažné vody a cukru připravíme kvásek. Poté do proseté hladké mouky přidáme vykynutý kvásek a ostatní přísady a vypracujeme těsto, které se nechá minimálně 1 hodinu kynout. Po vykynutí vytvarujeme bochník a přeneseme na plech, kde ho necháme ještě 45 min. kynout. Pečeme při 200 stupních Celsia jednu a čtvrt hodiny, kdy troubu neotevíráme. Těsně před dokončením můžeme chleba potřít studenou vodou.
Fotky receptu Domácí chléb s pivem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!