Postup přípravy receptu Domácí čokoládové sušenky:
Je to sice trochu pracné, ale výsledek stojí za to:-)
Máslo si na plotně rozehřejeme, ale nevaříme!!! Nasypeme do něho půl druhého šálku cukru a dva sáčky vanilkového cukru. Potom šlehací metlou mícháme směs tak dlouho, dokud nebude zcela homogenní a tekutá. Pracovat se smí výhradně ruční šlehací metlou.
Rozklepneme dvě vejce, přidáme je k výše popsané hmotě a pokračujeme v míchání. Přes síto přisypeme směs mouky, jedlé sody a kakaového prášku. Vše důkladně smícháme vařečkou a přisypeme i nadrobno rozlámanou čokoládu.
Rukou potom z těsta nabíráme malé kopečky a klademe je na pečící papír, přičemž jim ponecháváme jejich náhodný, nepravidelný tvar.
V předehřáté troubě při teplotě 175 °C se nám sušenky během 10-12 minut upečou. Dobré budou tehdy, jestliže jsou po vytažení z trouby ještě měkké, protože po vychladnutí nám ztvrdnou.
Toto pečivo má mnoho společného s perníkem. Ztvrdne, ale za pár dní bude zase měkké – samozřejmě pokud se do té doby nesní....