Postup přípravy receptu Domácí indiánky:
V hrníčku rozmícháme trošku barviva a kyseliny citronové ve trošičce vody, vlijeme do mísy, spolu s bílky, cukrem a marmeládou. A důkladně ušleháme. Nebojte se dát opravdu všechno najednou do mísy, ušlehá se to!
V kastrůlku si svaříme cukr s vodou. Do kastrůlku nejdřív vsypu cukr a zaliji vodou tak, aby byla jen kousek nad cukr, tzv na nit. Když do rozvaru namočíme vidličku a vyndáme, táhnou se od ní jakoby nitky. Rozvar opatrně po troškách důkladně zašleháváme do sněhu.
Sněhovou hmotu stříkáme na piškoty, které si šikulky určitě samy doma upečou. Osobně používám na piškoty kupované v tescu, mají tam jednou tak veliké než klasické.
Základ indiánků dáme do lednice vychladit a ztuhnout. Pak indiánky namáčíme do čokoládové polevy.