Vložil: | veroka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 45 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí jahodový kompot:
1300 g zralých jahod
| 250 g cukru krupice
| na špičku nože kyseliny citrónové
| 700 ml vody
Postup přípravy receptu Domácí jahodový kompot:
Jahody přebereme, omyjeme, odstraníme z nich stopky a necháme je okapat na suché utěrce. Na nálev smícháme cukr s kyselinou citrónovou a zalijeme vodou. Vzniklou směs necháme za stálého míchání přejít varem. Jakmile se cukr rozpustí, odstraníme z plotny. Jahody dáme do mísy a zaléváme horkým nálevem o teplotě 60 °C tak, aby jahody byly celé ponořené. Nádobu překryjeme poklicí a uložíme do chladu. Občas jahody zamícháme. Po čtyřech hodinách šťávu slijeme a jahody rozdělíme do čistých, důkladně umytých sklenic. Nálev opět přivedeme k varu a znovu jím zalijeme jahody ve sklenicích. Vzniklé kompoty pevně zavíčkujeme, vložíme do hrnce s horkou vodou a sterilujeme při teplotě 85 °C asi 15 - 17 minut.
Doba přípravy: 5 hodin
Fotky receptu Domácí jahodový kompot:
Fotky vložil: katyakaty,MichelePrg,tvackova1,kozaroza,Nandiči