Postup přípravy receptu Domácí kebab - gyros:
Do vlažné vody rozdrobíme droždí, lžičkou pořádně promícháme a nalijeme na dno formy domácí pekárny. Poté přidáme ostatní suroviny v daném pořadí a zapneme program - těsto.
Hotové těsto rozdělíme na 6 dílů, vždy po dvou vyválíme na placku a dáme na plech ještě 10-15 minut kynout pod utěrku. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 10 minutek. Placky by se měly nafouknout. Mezitím si osmažíme gyros, nachystáme zeleninku a tzaziky. Hotovou placku rozřízneme, ale nedořízneme, musí vzniknout kapsa. Kapsu naplníme lžící tzaziků, pak maso, zelenina a nakonec asi 2-3 lžíce tzaziků.
GYROS: 400-500g vepřové kýty (může být i kuřecí maso nebo hovězí), 1 čajová lžička koření na Gyros (je dost ostré), granulovaný česnek a sůl dle chuti - osmažíme do měkka
OBLOHA: čerstvá zelenina - okurka, paprika, rajčátko a jemně nakrouhané zelí...může být i čínské
TZAZIKY: 1 velký bílý jogurt, půl nahrubo nastrouhané okurky, 1 čajová lžička granulovaného česneku nebo 1-2 stroužky prolisovaného česneku, sůl dle potřeby.
Jsou fakt výborné!
DOBROU CHUŤ!!!