Vložil: | Delli |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí kečup:
3 kg dobře vyzrálých rajčat
| 100 g cukru
| 0,2 l octa
| 30 g soli
| 4 ks hřebíčky
| 10 zrnek pepře
| 10 zrnek nového koření
Postup přípravy receptu Domácí kečup:
Opláchnutá rajčata pokrájíme, přidáme dávku soli, koření a rozdusíme na kaši za občasného míchání. Horkou kaši prolisujeme přes síto a za stálého míchání odpaříme do hustoty kečupu. Přidáme cukr a ocet, ještě krátce povaříme a horké naplníme do hodně nahřátých kečupových lahví, které ovineme vlhkou utěrkou, aby nepraskaly, postavíme do sterilizačního hrnce a sterilujeme: 10 minut předehříváme na teplotu 85 stupňů Celsia, sterilujeme 20-25 minut při této teplotě. Potom sklenice s kečupem hned ochladíme.
Fotky receptu Domácí kečup:
Fotky vložil: uschi3,Natural,Ježíšek