Postup přípravy receptu Domácí králík s nádivkou a vínem:
Slaninu nakrájíme na hranolky. Česnek rozdrtíme a promícháme se lžící oleje, pepřem a solí. Připraveného králíka prošpikujeme a břišní dutinu potřeme česnekovou směsí. Zabalíme do folie a necháme rozležet.
Uzené maso uvaříme doměkka, vychladlé nakrájíme na malé kousky. Játra orestujeme na malém množství oleje a pokrájíme je nadrobno. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky i s natí usekáme najemno. Petrželovou nať omyjeme a také usekáme nadrobno. Máslo necháme rozpustit. Bílky vyšleháme do tuha. Nakrájené rohlíky přelijeme studeným uzeným vývarem, vmícháme uzené maso, orestovaná játra, rozpuštěné máslo, cibulku, petrželku a žloutky. Osolíme, opeříme a lehce vmícháme ušlehaný bílkový sníh.
Králíka vyjmeme z folie, dutinu břišní vyplníme nádivkou a uzavřeme pomocí jehel nebo párátek. Vložíme do pekáče, podlijeme zbytkem uzeného vývaru a vínem. Pečeme ve středně horké troubě za občasného podlévání vlastní šťávou dorůžova.