Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Domácí kysané zelí s mrkví a jablky

fotka Domácí kysané zelí s mrkví a jablky
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Domácí kysané zelí s mrkví a jablky:

5,5 kg hlávkového zelí  | 250 g jablek zbavených jádřinců  | 130 g očištěné mrkve  | 100 g soli  | 10 g kmínu  | 5 g koprových semínek  | 6 ks bobkového listu

Postup přípravy receptu Domácí kysané zelí s mrkví a jablky:

Zelí očistíme, opláchneme a ručně nebo pomocí kruhadla nakrouháme (bez košťálů). Do nakrouhaného zelí přimícháme sůl, kmín a koprová semínka. Směs pak vložíme do kameninové nádoby nebo dřevěného sudu a dobře upěchujeme (například dřevěnou palicí). Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháme místo, aby se šťáva během fermentace nevylévala. Nezapomeneme přidat, do jednotlivých vrstev zelí, nastrouhanou mrkev, čtvrtky jablek a bobkové listy. Povrch připraveného zelí přikryjeme vyvařeným kouskem plátna, na ně položíme vydrhnuté a propařené prkénko nebo talířek a zatížíme například kamenem. Necháme 2 dny v teple kolem 18 °C. Třetí den nádobu se zelím přemístíme do chladnější místnosti, aby okolní teplota měla kolem 8-10 °C, necháme kysat. Zpočátku můžeme zelí čistou dřevěnou palicí opakovaně stlačovat, podpoříme tak fermentaci a únik plynů, zelí však musí mít po celou dobu přípravy i přechovávání povrch zalitý šťávou, jinak plesniví a hnije! Kvašení trvá cca 4 týdny. Hotové zelí uchováváme v chladnu a temnu.



Fotky receptu Domácí kysané zelí s mrkví a jablky:

Domácí kysané zelí s mrkví a jablky
Fotky vložil: Aksuna 
Hodnocení receptu Domácí kysané zelí s mrkví a jablky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !