Vložil: | Hankca |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí masová paštika :
500 gramů tučnějšího vepřového
| 300 gramů hovězího
| 300 gramů telecího
| 200 gramů jater (drůbežích nebo telecích),
| 250 gramů slaniny na vyložení formy
| 4 vejce
| 200 gramů suché housky
| 4 cibule
| 4 stroužky česneku,
| muškátový oříšek
| zázvor sušený
| mletý kmín
| pálivá paprika
| majoránka,
| tymián
| sůl, pepř
| 100 gramů sušených hříbků (jiných hub více),
| strouhanka
Postup přípravy receptu Domácí masová paštika :
Tučnější vepřové nakrájíme na drobnější kostky. Osmažíme na pánvi a když pustí více tuk, tak přidáme zbylé maso nakrájené také na kostky. Přidáme nakrájenou cibuli, utřený nebo vymačkaný česnek a koření. Houby namočíme a když se zvětší vodou z hub zalejeme suchou housku. Všechny suroviny dáme do mixéru a mixujeme 10-15 minut nebo je dáme do mlýnku na maso a 3x semeleme. Přidáme vejce, zpracujeme, okořeníme a osolíme ještě podle chuti. Formu na paštiku vymažeme, posypeme strouhankou a na dno naklademe plátky slaniny. Vložíme do formy hmotu na paštiku přibližně do 2/3 výšky, na vrchu ji ještě můžeme ozdobit pár plátky slaniny. Formu s paštikou vložíme do větší nádoby s vodou a dáme do rozpálené trouby přibližně na půl druhé hodiny. Paštika je nejlepší odleželá po dvou dnech.
Fotky receptu Domácí masová paštika :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!