Použité suroviny receptu Domácí meruňková marmeláda:
1700 g meruněk
| 700 g krupicového cukru
| pektin (množství dle návodu na obalu)
| 2 g kyseliny citrónové
Postup přípravy receptu Domácí meruňková marmeláda:
Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Dáme do hrnce a při mírném varu rozvaříme a pak propasírujeme přes jemné síto nebo cedník. Získat bychom měli asi kilogram meruňkového protlaku. K němu přidáme asi 150 g cukru a prudce vaříme asi 15 minut. Bez přerušení varu přidáme pektin smíchaný s trochou cukru a po několika minutách i zbytek cukru. Vaříme do úplného rozpuštění cukru a pak přidáme kyselinu citrónovou a vaříme až do doby, než začne marmeláda rosolovatět. Naplníme ji do skleniček, uzavřeme je a na 5 minut otočíme víčkem dolů.