Použité suroviny receptu Domácí meruňkový džem z Burgundska:
1 kg zralých meruněk, rozpůlených a vypeckovaných
| 2,5 cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
| 220 g krupicového cukru
Postup přípravy receptu Domácí meruňkový džem z Burgundska:
1. Půlky meruněk rozkrojte ještě na dva nebo tři kousky a ty vložte do hluboké mísy. Přimíchejte zázvor i cukr, přikryjte a nechte přes noc na chladném místě.
2. Směs přemístěte do velkého hrnce s těžkým dnem a za pomalého míchání přiveďte k varu. Zvyšte plamen; džem by měl zhoustnout, ale jenom tak, aby pořád stékal z vařečky. Vařte osm až deset minut; míchejte hlavně ke konci, aby se směs nepřipalovala.
3. Dejte džemu pár minut na vychladnutí. Přelijte do sterilizovaných nádob a nechte úplně zchladnout.
Fotky receptu Domácí meruňkový džem z Burgundska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!