Postup přípravy receptu Domácí neslaný kečup:
Zralá rajčata pokrájíme, jablka zbavíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Všechno dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a za častého míchání podusíme na kaši. Základ kečupu prolisujeme přes jemné síto. Přidáme koření svázané v kousku řídkého plátna a za stálého míchání podusíme do hustoty kečupu. Přidáme ocet, cukr, ještě krátce povaříme a horký neslaný kečup nalijeme do sklenic obalených vlhkou utěrkou.
Na domácí kečup nasadíme víčka, vložíme do hrnce s horkou vodou a 10 minut sterilujeme při teplotě 85 °C. Při této teplotě sterilizujeme sklenice s obsahem 2,5 dl asi 20 minut, s obsahem 5 dl 30 minut. Pak sklenice s kečupem vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout.
Domácí neslaný kečup podáváme s jídlem podle chuti.
Fotky receptu Domácí neslaný kečup:
Fotky vložil: uschi3,Natural,Ježíšek,hlouskova