Postup přípravy receptu Domácí paštika z kuřecích jater:
Drůbeží játra odblaníme, odkrojíme nažloutlá místa a společně s vepřovým masem nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme játra a maso, za stálého míchání je krátce osmahneme a podusíme. Žemli nakrájíme na tenké plátky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout. Játra a maso umeleme při současném přidávání tří lžic mléka, potom umeleme i žemli. Ke směsi přidáme vejce, žloutek, sůl, koření a vše dobře prošleháme. Pak vmícháme brandy, smetanu a slaninu nakrájenou na kostičky, směs naplníme do kovové formy (bábovkové nebo hranaté pro přípravu chlebíčků) vymaštěné olejem, lžící ji dobře stlačíme, aby ve směsi nezůstaly vzduchové bubliny. Formu pokryjeme alobalem, který přes hrany formy dobře upevníme důkladným ohnutím a založením. Formu vložíme buď do kastrolu s horkou vodou, nebo do pekáče s horkou vodou, ty přiklopíme poklicí nebo vrchním dílem pekáče a vaříme nejméně 1 hodinu asi při 80 stupních C. Paštiku necháme vychladnout ve formě (nejlépe přes noc), před podáváním nakrájíme na plátky a obložíme je zeleninou. Pro delší uchování zabalíme nenakrájenou paštiku do alobalu.