Použité suroviny receptu Bavorské vdolky z domácí pekárny:
200 g vlažného mléka
| 1 vejce
| 60 g rozpuštěného másla
| 500 g polohrubé mouky
| 1 lžička soli
| 65 g cukru
| citronová kůra z 1 citronu
| 3/4 lžičky sušeného droždí
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Bavorské vdolky z domácí pekárny:
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka - vdolky, které pokládáme na pomouč. pracovní plochu a necháme znova nakynout. Do nakynutých uděláme vařečkou jamku a touto stranou klademe do rozpáleného oleje, pak obrátíme a smažíme pěkně do zlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládku nebo povidlíčko, sypeme tvarohem, můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.