Postup přípravy receptu Domácí máslo z domácí pekárny:
Smetany ke šlehání nebo 40% šlehačky nalijeme do formy pekárny. Formu důkladně přikryjeme obalem. Je to nutné, protože smetana dost stříká.
Spustíme program na nudlové těsto. Je to program, který hněte nekynuté těsto a nepeče. Každá pekárna jej nazývá jinak. Tento program pustíme dvakrát za sebou.
Pak alobal opatrně odkryjeme a zkontrolujeme. Měla by tam být tekutina s vysráženým máslem. Pokud ne, alobal opět vrátíme na formu a spustíme program ještě jednou. U mé pekárny stačilo pouze 2 krát, přičemž program trvá 15 minut.
Pak vodu slijeme a domácí máslo dáme buď na pláténko nebo hustý cedník a necháme z něj odkapat zbytek tekutiny.Tu můžeme ještě potom použít. Dávám si ji do kávy.
Domácí máslo překlopíme do misky a necháme v lednici ztuhnout. Máslo sice vyjde dráž, ale zato je domácí.