Použité suroviny receptu Grahamový chléb z domácí pekárny:
350 ml vody
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce jablečného octa
| 300 g pšeničné mouky tmavé chlebové
| 100 g žitné mouky tmavé chlebové
| 100 g pšeničné mouky celozrnné
| 2 lžičky soli
| 1 lžička cukru
| 1 lžička kmínu
| 1 lžička sušeného droždí, nebo 1/3 kostky čerstvého droždí
Postup přípravy receptu Grahamový chléb z domácí pekárny:
Nejdříve dáme do pečící nádoby tekuté ingredience, potom dáme mouky a do jednoho rohu dáme sůl, do dalších rohů cukr a kmín. Uprostřed mouky uděláme důlek a do něho nasypeme droždí.
Po zvukovém signálu můžeme přidat slunečnicová semínka /1-2 lžíce/.
Pekárnu zapneme na základní program, kůrka tmavá.