230 ml mléka
| 230 ml smetany ke šlehání
| sůl
| 200 g hořké čokolády
| 250 ml instantní kávy
| 2 zarovnané lžíce škrobové moučky
| špetka mleté skořice
| 2 lžíce krupicového cukru
| 8 lžic vanilkové polevy
| 2 lžíce čokoládových hoblinek na ozdobu
Postup přípravy receptu Domácí pudink:
Mléko a smetanu nalijeme do kastrolu, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Čokoládu nalámeme na kostičky, přidáme do mléka a za stálého míchání necháme rozpustit. Připravíme šálek instantní kávy. Škrobovou moučku smícháme se skořicí a krupicovým cukrem. Tuto směs zamícháme do kávy a vše vlijeme do horké čokoládové směsi. Pudink uvedeme za stálého míchání opět k varu. Uvařený pudink nalijeme do formiček, necháme vychladnout a poté ho dáme do ledničky, aby dobře ztuhl. Vychlazený pudink vyklopíme na talířky, přelijeme vanilkovou polevou a podáváme ozdobený čokoládovými hoblinkami.
Fotky receptu Domácí pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!