180 g másla nebo rostlinného tuku
| 180 g cukru
| 3 vejce
| 300 g proseté mouky
| 1 prášek do pečiva
| 250 g rozpůlených třešní v cukru
| 50 g mletých mandlí
| 5 lžic mléka
Postup přípravy receptu Domácí třešňový koláč :
Pekáč vyložíme pergamenovým papírem a vymažeme. Utřeme cukr s tukem na světlou a nadýchanou hmotu a vmícháme do ní třešně. Postupně přimícháme vejce a s posledními dvěma přidáme lžíci mouky. Opatrně vmícháme zbývající mouku s práškem do pečiva, pak umleté mandle a trochu mléka, aby těsto bylo mírně tekuté. Přelijeme ho do formy a pečeme 1 a 1/2 až 2 hodiny v předehřáté troubě na 160 stupních. Koláč necháme po upečení ještě pět minut v pekáčku a pak vyklopíme na drátěnou mřížku aby vychladl.
Fotky receptu Domácí třešňový koláč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!