Vložil: | veroka |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 41 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí višňový džem:
1 kg višní
| 1 kg krupicového cukru
| pektin (množství dle návodu na obalu)
Postup přípravy receptu Domácí višňový džem:
Višně omyjeme ve vodě, vypeckujeme, šťávu zachytíme a obojí zahřejeme v širším hrnci a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 5 minut, potom přidáme 200 g cukru a pektin a vaříme ještě dalších 5 minut. Poté vsypeme zbytek cukru, zahříváme a zkoušíme průběžně hustotu džemu. Až je džem hotový, naplníme skleničky, uzavřeme je a otočíme na 5 minut víčkem dolů. Potom obrátíme, nechám vychladnout a uskladníme. Uvedené množství surovin stačí zhruba na výrobu 1250 ml džemu.
Fotky receptu Domácí višňový džem:
Fotky vložil: Natural,jelena,Blanka68,vilka,LI0NESS,Aksuna,Nandiči