Použité suroviny receptu Domácí zabijačková polévka:
400 g vepřového ramínka nebo 1 vepřové koleno
| 1 velká cibule
| 100 g (mrkev, celer, petržel)
| asi 10 kuliček pepře
| 150 g kroupy
| 30 g sádla
| 2 jelítka
| 3 stroužky česneku
| majoránka
| mletý zázvor
| sůl a mletý pepř
Postup přípravy receptu Domácí zabijačková polévka:
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit maso a očištěnou zeleninu (vše vcelku). Pak přidáme kuličky pepře a vaříme asi 2 hodiny. Vyjmeme maso a vývar slijeme do jiného hrnce. Mezitím do kastrůlku dáme sádlo a propláchnuté kroupy. Osolíme a zalijeme vodou asi 3 cm nad obsah. Zakryté vaříme doměkka, asi 40 minut. Do scezeného vývaru přidáme kroupy, vymačkané jelítka ze střívek a povaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, sůl a koření.
Přílohy:
Podáváme s nakrájeným vařeným vepřovým ramínkem, s křenem, hořčicí a křupavým rozpečeným chlebem.