Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Dorowat (africké kuře):
1/2 šálku drcených rajčat nebo rajského protlaku (neslazeného!)
| 2 lžíce mleté papriky
| 30 ml suchého červeného vína
| 1/2 lžíce čerstvě strouhaného kořene zázvoru
| 1/2 lžičky prášku chilli
| po špetce muškátového oříšku, skořice, drceného hřebíčku, kardamomu, drceného nového koření
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 lžíce olivového oleje
| 1/4 lžičky kurkumy
| jedno kuře (použít můžete například jen stehýnka)
| dalších 30 ml suchého červeného vína
| sůl
Postup přípravy receptu Dorowat (africké kuře):
Smíchejte rajčata, mletou papriku, 30 ml červeného vína, kardamom, muškátový oříšek, hřebíček, skořici, nové koření, chilli a zázvor a nechejte uležet.
Mezitím nakrájejte cibuli na kousky a osmahněte ji na olivovém oleji společně s kousky česneku, dokud nezměknou.
Přidejte rajskou směs, vložte čtvrtky kuřete a kurkumu a přiveďte k varu. Zakryjte poklicí a vařte asi 30 minut.
Potom přilijte další 30 ml červeného vína a duste dalších 10 až 15 minut. Během dušení odebírejte naběračkou případně nahromaděný tuk na povrchu.
Osolte a podávejte nejlépe s etiopskou plackou INJERA nebo se šťouchanými bramborami.
Fotky receptu Dorowat (africké kuře):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!