5 žloutků
| 60 g moučkového cukru
| 1 vanilinový cukr
| 5 bílků
| 100 g hladké mouky
| 1 vanilkový puding
| 8 plátků želatiny
| 500 g měkkého tvarohu
| 60 g moučkového cukru
| 80 g moučkového cukru
| 2 vanilínové cukry
| 1 citron kůra i št´áva
| 2 oloupané rozmačkané broskve
| 500 ml smetany ke šlehání
| 250 ml smetany ke šlehání
| 1 smeta-fix
| 2-3 Pl pasírované meruńkové marmelády
Postup přípravy receptu Dort Bellini:
Žloutky šlehačem ušleháme s moučkovým cukrem (60 g) a vanilínovým cukrem do pěny. Z bílků a moučkového cukru (60 g) šlehačem ušleháme sníh. Lehce zapracujeme do našlehané pěny. Mouku prosejeme s vanilkovým pudingem a zapracujeme. 1/3 těsta rozetřeme do dortové formy o průměru 26cm, jejíž dno jsme vyložili pečicím papírem a upečeme v předehřaté troubě. Takto upečeme ještě jeden plát. Zbylou třetinu těsta rozetřeme na plech pokrytý pečicím papírem - těsto rozetřeme na polovinu plechu (asi 20X35 cm) a také upečeme. Upečené díly otočíme na pečící papír posypaným moučkovým cukrem a připečený papír stáhneme. Okraje formy očistíme a znovu formu sestrojíme. Jeden kulatý plát položíme na dno formy. Z plátu, který jsme pekli na plechu, nakrájíme asi 6-7 cm pásy a vyložíme jimi okraje formy tak, aby se překrývaly. Okrajky rozdrobíme a ponecháme je do náplně. Na přípravu náplně namočíne želatinu podle návodu. Tvaroh rozmícháme s moučkovým i vanilínovým cukrem, citronovou kůrou i šťávou a rozmačkanými broskvemi. Metlou vmícháme drobky z korpusu. Přidáme ušlehanou smetanu. Želatinu rozpustíme dle návodu a vmícháme 2-3PL náplně. Smícháme s ostatní náplní a vylijeme do vyložené formy. Zakryjeme druhým plátem a odložíme nejlépe přez noc do chladu. Oddělíme okraj formy. Šlehačem ušleháme smetanu se smeta-fixem a horní stranu a boky šlehačkou potřeme. Lžičkou vytvoříme důlky, do kterých dáme trochu marmelády. Uchováváme v chladu.
Fotky receptu Dort Bellini:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!