Postup přípravy receptu Dort indián s rybízem:
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně zašleháme cukr, žloutky, přimícháme nastrouhanou kůru a polohrubou mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme. Upečený dort potřeme marmeládou, na ni dáme připravený sníh s rybézem do tvaru polokoule, přičemž dbáme na to, aby povrch sněhu byl úplně hladký. Od středu poléváme kolem sněhu čokoládovou polevu. Kde je zapotřebí, zlehka nožem roztíráme. Dort můžeme připravit i bez polevy tak, že sníh s rybízem (nepřidáváme do sněhu marmeládu) posypeme moučkovým cukrem a necháme jej chvíli v mírně vyhřáté troubě oschnout.
Příprava sněhu: Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme nad parou na tuhý sníh, do něhož nakonec můžeme zašlehat rybízovou marmeládu. Odstavíme a vmícháme do něj očištěný a dobře okapaný rybíz a hned dáváme na dort.
Příprava polevy: Máslo rozpustíme, přidáme nalámanou čokoládu a vymícháme dohladka.