Postup přípravy receptu Dort konvička:
Korpus : z bílků a půlky cukru ušlehat tuhý sníh. S druhou polovinou cukru vyšlehat žloutky a vodu, pak přidat mouku a olej a prdopeč. Pak zamíchávat sníh. Pak oddělíme asi 1/3 hmoty a barvíme třeba kakaem. Recept je velmi oblíbený u hodně dortařek. Já ho nevymyslela, ale je moc dobrý. Pekla jsem v míse vymazané a vysypané. Nejdřív dáme třeba 1 lžíci tmavé hmoty a na to 2 světlé a nebo obráceně a nebo 2 a 3 lž. Podle velikosti formy. Tak stále opakujeme, až do sdělání hnoty. Pečeme ve vyhřáté troubě - stupně dle typu trouby. Krém - z 1 l mléka a 2 pudinků - jakýkoliv podle chuti. Já dala mandlový. Ten nechat vychladnout. Pak dáme vyšlehat a k němu přidáme - zašleháváme máslo a heru a moučkový cukr podle potřeby, může být i aroma. Krémem naplníme dort. Po ztuhnutí potáhneme marcipánem, nemusí být, může být třeba čokoláda nebo i krém.