225 g hladké mouky
| 100 g moučkového cukru
| 1 Vanilkový cukr
| 1/2 KL mleté skořice
| 1 vejce
| 125 g másla nebo margarínu
| 350-400 g kompotovaných odkapaných hrušek
| 500 g měkkého tvarohu
| 1 vanilkový puding
| 2-3 PL cukru
| 3 vejce
| 1 tmavá poleva
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Dort s hruškami:
V míse ručně prohněteme suroviny na těsto a vyklopíme na pomoučněný vál. Vypracujeme těsto. Ze 2/3 těsta vyválíme kulatý plát a vložíme do formy o průměru 26 cm. Ze zbylého těsta vyválíme váleček, který přiložíme na plát těsta. Vytvarujeme asi 3-4 cm vysoký okraj. Měkký tvaroh, vanilkový puding 2-3 PL cukru a 3 vejce dobře promícháme nebo krátce vyšleháme šlehačem. Stejnoměrně nalijeme na těsto a poklademe hruškami. Pečeme v předehřáté troubě asi 60-65 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme polevu a máslo. Polevu rozlijeme na studený dort a opatrně rozetřeme. Odložíme asi na 3 hodiny do chladu. Pomocí nože odstraníme okraj formy a nejlépe zubatým nožem nakrájíme porce.
Fotky receptu Dort s hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!