Postup přípravy receptu Dort s karamelovým krémem a jahodami:
Z bílků a cukru ušlehejte tuhý sníh. Přidávejte žloutky jeden po druhém a šlehejte 5 až 10 minut do husté pěny. Po částech přimíchejte mouku, prosáté kakao, kypřicí prášek a olej. Těsto vlijte do formy ve tvaru srdce( o objemu 2l), kterou vymažete tukem a vysypete moukou. Upečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů.
Cukr na krém nechte zkaramelizovat v hlubším hrnci a zalejte polovinou mléka. Karamel rozvařte, potom přimíchejte mouku a pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylém mléce. Za stálého míchání vařte 2 až 3 minuty na hustší kaši, kterou nechte zchladit. Do ještě vlahé vešlehejte změklé máslo. Upečený a vychlazený korpus podélně rozkrojte a naplňte vychlazeným krémem a opět slepte. Krémem potřete i celý povrch dortu a boky. Z boku dort ozdobte strouhanou čokoládou, na povrch dejte jahody a karamelovou šlehačku. Připravíte ji ze dvou lžic cukru, který nechte zkaramelizovat, zalijte 2 až 3 lžícemi vody a rozvařte za stálého míchání na hladkou směs. Smetanu ušlehejte, přidejte karamelovou hmotu a ještě krátce šlehejte.